MedWatch

Matas bliver solgt billigere end analytikernes skøn

I morgen bliver Matas' børsprospekt offentliggjort, og detailkæden bliver solgt til en lavere pris, end hvad analytikerne har forventet.

Foto: Matas

Matas bliver udbudt til en pris på mellem 4 og 4,7 mia. kr., når det længe ventede børsprospekt offentliggøres i morgen, torsdag. Det skriver Berlingske.

Avisen har fået adgang til tre fortrolige analyser. Her skønner Danske Bank, at Matas' værdi ligger i niveauet 5,1 til 6,2 mia. kr. Carnegie regner med en pris på 5,5 til 6,5 mia. kr., mens SEB Enskildas vurdering er på 5 til 6 mia. kr. Tallene er dog uden den såkaldte børsnoteringsrabat og en yderligere rabat, fordi Matas har været ejet af en kapitalfond, britiske CVC.

De tre investeringsbanker er alle med som rådgivere i den planlagte børsnotering af Matas, og det betyder, at den reelle pris sandsynligvis bliver lavere. Ifølge Berlingske er vurderingen, at prisen bliver mellem 10 og 15 pct. lavere, end hvad de tre banker skønner.

Avisen skriver samtidig, at priserne er forbundet med stor usikkerhed, og at de fortsat kan ændres helt op til, at prospektet bliver offentliggjort.

Kæmpe udbytte

Ifølge avisen vil Matas' ledelse lokke potentielle investorer ved at udbetale et årligt udbytte på helt op mod 60 pct. af resultatet efter skat. Kun en mulig nordisk ekspansion kan ifølge analyserne spænde ben for den plan. Efter planen begynder de høje udbytter fra næste år, når detailkæden har betalt så meget af gælden, at den kun er to gange større end driftsindtjeningen.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier