MedWatch

Matas: Godt rustet til liberalisering af apoteksmarked

Topchefen i Matas er overbevist om, at der kommer en regulering af apotekersektoren på den lidt længere bane og mener, at kæden er stærkt rustet til kampen om markedet.

Matas ser store muligheder for vækst, hvis der kommer en liberalisering af det danske apoteksmarked. Det er ifølge Matas' topchef, Terje List, et marked på 12 mia. kr., der kommer i spil, hvis politikerne på Christiansborg beslutter sig for en liberalisering.

"Matas føler sig rigtigt godt positioneret til at gå ind på det her marked. Det er vigtigt for os at flage, at det ligger i beslutningstagerne ovre på Christiansborgs hænder at vurdere, om det skal ske eller ikke ske, men vores signal er klart, at sker det ikke på den korte bane, jamen så er vi ret overbevist om, at der kommer en regulering på den lidt længere bane," siger Terje List.

Han vil ikke spå om timingen, men selskabet vil kunne rykke hurtigt ud og har efter hans vurdering et godt udgangspunkt i form af netværket af Matas-butikker landet over.

"Vi har rent faktisk plads til at lave en række af de her apoteker in-store i vores eksisterende forretningsnetværk, og det er der, vi ser den helt store fordel i forhold til eventuelle andre konkurrenter, der måtte komme ind på markedet, nemlig at vi allerede er det fra dag et og har de kompetencer, vi har," siger Terje List, som tilføjer, at Matas for mere end 10 år siden startede forhandlingen af håndkøbsmedicin, da det blev liberaliseret.

 Matas: Apotekerne må kæmpe på online-markedet

 Matas kan snige sig uden om monopol

 Storbank: Så meget øger liberalisering Matas' værdi 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier