MedWatch

Minister ind i sagen om smertestillende medicin

Industrien kan godt forberede sig på, at store pakninger med smertestillende medicin ikke længere skal kunne sælges i håndkøb. Årsagen er voldsomt forbrug, flere selvmordsforsøg og forgiftninger.

Foto: JØRGENSEN VALDEMAR

Leverandørerne af svag smertestillende medicin kan godt forberede sig på, at lovgivningen for salg af store pakninger vil blive ændret, så de fremover kommer på recept. Sundhedsministeren går ind i sagen.

Det skriver Ugeskriftet, der i en række artikler har haft stor fokus på problemstillingen, herunder ikke mindst en tredobling i antallet af forgiftninger og selvmordsforsøg med smertepillerne siden 1997.

Læs også: Britiske erfaringer puster til pilledebat

Ugeskriftet har også fremhævet, at det er usædvanligt, at de store pakninger kan købes i håndkøb, ligesom forbruget er langt større end i for eksempel Sverige.

"Sundhedsstyrelsen peger i sin foreløbige vurdering på, at en begrænsning i adgangen til store pakninger med svag smertestillende medicin i håndkøb sandsynligvis vil føre til færre selvmord og tilfælde, hvor det er nødvendigt med en levertransplantation. Meget peger derfor i retning af, at det ikke længere skal være muligt at købe de store pakninger i håndkøb", oplyser sundhedsminister Astrid Krag (SF) til Ugeskriftet.

Hun vil nu vente på en endelig vurdering fra Sundhedsstyrelsen, før hun kan sige, hvor der forventeligt vil ske en lovændring.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier