MedWatch

Krag vil forbyde læger at investere i deres egen branche

Ekspertudvalg foreslår åbenhed om lægers indtjening fra medicinalindustrien og loft på aktier. Ministeren vil nægte læger medicinalinvesteringer.

Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Læger, farmaceuter, sygeplejersker, jordemødre og en række andre faggrupper i sundhedssektoren må fremover ikke investere mere end 300.000 kr. i medicinalindustrien. Og sundhedspersoner skal offentliggøre deres indtjening fra hver lægemiddelvirksomhed, de er tilknyttet.

Sådan lyder de konkrete og længe ventede anbefalinger fra et ekspertudvalg, der på opdrag fra sundhedsminister Astrid Krag (SF) har brugt et år på at udarbejde nye retningslinjer, som skal mindske sammenblandingen af interesser mellem sundhedspersonale og lægemiddelindustrien og skabe større åbenhed.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier