MedWatch

Drinks til læger giver gigant hovedpine

En gruppe medarbejdere fra en medicinalgigant er kommet i problemer efter en våd aften i byen, hvor de angiveligt blandt andet har købt omgange til læger. Episoden er endt på industriens eget, uafhængige "etiske råds" bord i England.

Foto: Colourbox, genrebillede

Hvem siger at medicinalindustrien er kedelig?

I hvert fald ikke de folk, som var til stede på den bar, som en gruppe medarbejdere fra medicinalkoncernen Roche besøgte i forbindelse med en engelsk konference for nyligt.

Her gik det nemlig ganske vildt for sig, skriver hjemmesiden pharmalot.com.

Efter konferencen ville en gruppe af koncernens ansatte koble af, og de besluttede sig derfor for at tage på en nærliggende bar.

Anonym klage

Her købte de ”runde efter runde af shots” til en gruppe læger, som tilfældigvis også var til stede, og det er åbenbart gået så vildt for sig, at deres opførsel nu har resulteret i en anonym klage til det britiske Prescription Medicines Code of Practice Authority, skriver hjemmesiden med henvisning til industriens eget, uafhængige "etiske råd".

Ifølge den anonyme klage ”festede de til langt efter midnat med en stor gruppe mennesker” og ”festen voksede og var meget løssluppen”. Det hele kulminerede, da en højtstående medarbejder hoppede op på en scene og angiveligt ”opførte sig som en klovn og endte med at blive smidt ud” af baren.

Roche forsvarer sig med, at medarbejderne ikke tog hen på baren sammen med lægerne, men blot mødte dem tilfældigt. De indrømmer, at medarbejderne var at finde på baren til efter midnat, men fastholder, at der ikke er nogen håndgribelige beviser for upassende opførsel udover øjenvidneberetninger.

Ikke desto mindre er virksomheden og de ni ansatte nu anklaget for ikke at opretholde en høj professionel standard over for personale i sundhedssektoren.

 ENLI: Styrelse skaber usikkerhed om etik-regler 

 Få etiske medicinal-klager i Danmark  

 29 bøder for etiske smuttere i lægemiddelindustrien 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier