MedWatch

ENLI: Styrelse skaber usikkerhed om etik-regler

Ifølge Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien skaber de skærpede etiske regler i reklamekodekset ”stor usikkerhed”. Sundhedsministeriet har fået tilsendt en klage, der skal afgøre udfaldet.

Foto: Colourbox

I september faldt en etisk afgørelse fra Sundhedsministeriet, som nu vækker bekymringer hos medicinalbranchen og dens etiske råd. Det drejer sig om afgørelsen om, hvor meget firmaerne må betale for middage og drikkevarer, når de inviterer sundhedspersonale til møder og kurser. 

”ENLI (Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien, red.) anerkender, at medlemsvirksomhederne har haft store udfordringer med at efterkomme Sundhedsstyrelsens afgørelse. Der er skabt stor usikkerhed om, hvilke faglige møder industrien fortsat kan afholde og sponsorere,” skriver ENLI i decembers nyhedsbrev.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier