MedWatch

Svamp i lungerne kan være skyld i astma

Et klinisk studie peger på, at forekomsten af svamp i vores lunger kan være skyld i, at nogle mennesker udvikler astma. Opdagelsen åbner op for et helt nyt forskningsfelt, siger en af folkene bag studiet.

Foto: Colourbox

Et nyt større studie, hvis resultater netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet BMC Infectious Diseases, fastslår, at vores lunger er fyldt med alverdens organismer, heriblandt svamp – og det kan muligvis forklare, hvorfor nogle mennesker lider af astma. Det skriver Medical News Today.

Forskerne bag studiet opdagede, at astmatikere havde en anden sammensætning af svamp i lungerne end raske personer, og de mener, at opdagelsen kan føre til udviklingen af nye behandlinger.

”Vores analyse fastslog, at der er store mængder svamp til stede i raske menneskers lunger. Studiet demonstrerede også, at astmatikere har en stor mængde svamp i lungerne, og at svampearterne er markant anderledes end de, der er til stede i raske menneskers lunger,” siger Hugo van Woerden fra School of Medicine ved Cardiff University, som stod i spidsen for studiet, ifølge News Medical Today.

Åbner et helt nyt felt

Forskerne peger på, at de hundredvis af svampepartikler, som de opdagede i lungerne på astmapatienter, kan føre til nye fremskridt i behandling af luftvejssygdomme. Og Hugo van Woerden siger, at det kan åbne et helt nyt forskningsfelt, hvor man bruger molekyleteknikker til at identificere svamp og derefter udvikler behandlinger.

”I fremtiden er det ikke utænkeligt, at enkelte patienter bliver undersøgt for svamp i lungerne og får tilpasset deres behandling på denne baggrund,” forklarer han.

Det er heller ikke utænkeligt, at opdagelsen kan føre til nye fremskridt indenfor allergiområdet, hvor danske Alk-Abello står ganske stærkt i øjeblikket.

 Hovedpinepiller øger astma-risiko

 Astmamedicin påvirker højden

 Forskere kan have løst astma-gåde

 GSK på vej med nyt astmamiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier