MedWatch

GSK på vej med nyt astmamiddel

Den britiske medicinalvirksomhed GSK har fået særdeles positive data fra selskabets fase 2-studier af et eksperimentelt lægemiddel til behandling af astma.

Foto: Colourbox

Resultater fra et fase 2-studie offentliggjort i tidsskriftet The Lancet viser ifølge Dagens Pharma, at det eksperimentelle lægemiddel, mepolizumab, kan halvere antallet af astmaudbrud hos personer med meget voldsom astma.

Mepolizumab er et monoklonalt antistof rettet mod immunstoffet interleukin 5 og er udviklet af GSK. 600 patienter i alderen 12-74 år med alvorlig astma fik én af tre doser af mepolizumab eller placebo. Lægemidlet gives intravenøst en gang om måneden.

Efter et års opfølgning viste resultaterne, at patienterne i behandling havde halvt så mange astmaudbrud, der krævede indlæggelse eller orale steroider, i forhold til patienter i kontrolgruppen.

Nu venter fase 3-studierne, der skal bekræfte resultaterne.

 Kuren mod astma og allergi kan være bakterietransplantation

 AstraZeneca satser på nyt astmamiddel

 Danske allergikere vælger dyr medicin 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier