MedWatch

AstraZeneca satser på nyt astmamiddel

Den svensk-engelske gigant går nu sammen med et amerikansk koncern i et forsøg på at brede lægemiddelpaletten inden for astma ud.

AstraZeneca vil gå sammen med Rigel Pharmaceutical Inc. om at udvikle en behandling til  kronisk astma, der potentielt kan være 100 mio. dollar værd, hvis lægemidlet kan behandle sygdommen, der forsat er uden kur.

I henhold til en global licensaftale vil AstraZeneca, der har sine amerikanske kontorer i Fairfax, give Rigel – som er baseret i San Francisco - en mio. dollar i forskud og yderligere 8,25 mio. dollar ved udgangen af 2013, siger AstraZeneca.

AstraZeneca vil være ansvarlig for at iværksætte de første prækliniske forsøg for udviklingsstoffet R256, og for at designe og gennemføre klinisk udvikling for Rigels JAK inhalator.

AstraZeneca vil også have rettighederne til at kommercialisere stoffet på verdensplan.

Ifølge Astma og Allergi Foundation of America påvirker sygdommen 25 millioner amerikanere. Hver dag lider 44.000  af et astmaanfald, 36.000 studerende går glip af skolen, 1.200 patienter er indlagt på hospitaler og ni mennesker dør.

Læs hele artiklen fra Delawareonline om det nye astmalægemiddel her

 Alk-vejen er brolagt med astma og husstøvmider 

 ALK-Abelló har alle patienter i hus i stort fase-3-studie

 Uhensigtsmæssigt overforbrug koster AstraZeneca 

 Danske allergikere vælger dyr medicin 

 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier