Danske allergikere vælger dyr medicin

Når danske allergikere går på apoteket for at købe medicin, køber de i mange tilfælde den dyreste, selvom det ikke er prisen men indholdsstofferne, der afgør medicinens effekt.
Foto: Lizette Kabra, Jyllands-Posten
Foto: Lizette Kabra, Jyllands-Posten
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

Det dyre er ikke altid bedre end det billige, når det kommer til medicin, og sådan er det også, når det gælder behandlingen af symptomer for allergi - de såkaldte antihistamniner. Alligevel køber de danske allergikere mest af dyreste medicin, når de forsøger at kontrollere kløende øjne og løbende eller tilstoppet næse som følge af allergi.

Det viser en undersøgelse - lavet af Ekstra Bladet - der sammenligner priser med, hvilken allergimedicin danskerne køber mest af. Der er dog slet ikke grund til at købe den dyreste medicin, det fortæller både Astma-Allergi Danmark og to overlæger til avisen.

"Mindst halvdelen af allergikerne kan nok nøjes med at bruge det billigste middel. Derfor plejer vi at sige, at man altid skal starte med det. Er det ikke godt nok, må man prøve nogle af de dyrere midler," siger overlæge på Allergiambulatoriet på Gentofte Hospital Peter Plaschke.

Dyr producent enig

Ifølge Ekstra Bladet er det mærket Benadryl, der produceres af Jonhson&Johnson, der er den dyreste behandling målt på pris per dagsdosis. Og her er informationsansvarlig Charlotte Merland enig med lægerne og Astma Allergi Danmarks.

"Ja, i princippet kan man lige så godt begynde med de billigste," siger hun og fortsætter:

"Jeg kan ikke sige til dig - uden at få en sort streg i panden - at det er, fordi Benadryl er væsentlig bedre end de andre produkter på markedet. Det er ikke tilfældet. Benadryl har blot et andet og i øvrigt meget velkendt indholdsstof."

Charlotte Merland påpeger dog, at når man skal udregne Benadryl som dagsdosis op mod de andre tabletter, så må man tage op til tre af Benadryl-tabletter mod akutte symptomer, mens man kun tager en enkelt af nogle andre midler, og det påvirker prisen på dagsdosis.

 Alk-rival først med græstablet i Canada 

 ALK-Abelló: Tableteventyr under opbygning i USA

 Alk-vejen er brolagt med astma og husstøvmider 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også