MedWatch

Alk-rival først med græstablet i Canada

Stallergenes rykker et lille skridt foran Alk på det canadiske marked,

Foto: ALK-Abelló / PR

ALK-Abellós franske konkurrent Stallergenes har fået godkendt sin tabletbaserede allergivaccine Oralair i Canada. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet onsdag morgen.

Med godkendelsen er Stallergenes et lille skridt foran ALK-Abelló og ALK's partner Merck, der indsendte canadisk registreringsansøgning for deres tilsvarende græsallergivaccine, Grazax, i slutningen af juni sidste år.

Godkendelsen giver dog ikke nødvendigvis Stallergenes og selskabets canadiske partner Paladin Labs et reelt forspring. Det skyldes, at godkendelsen først muliggør en lancering forud for pollensæsonen 2013. Behandlingen skal således indledes flere måneder op til pollensæsonen.

Omkring 20 til 25 pct. af den canadiske voksenbefolkning vurderes at lide af allergi. Heraf lider cirka halvdelen af græsallergi, påpeger Stallergenes. Den nuværende standard inden for vaccinebehandling af allergi foregår ved hjælp af injektioner.

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier