MedWatch

Ny formand: ALK er som biotekselskab

Den nye formand for ALK-Abellós bestyrelse ser både udfordringer, men også store muligheder for fremtiden. Væksten skal man dog vente lidt på.

Foto: ALK Abelló/PR - Steen Riisgaard

Der kommer til at gå cirka tre år, før den danske allergivirksomhed Alk-Abelló for alvor får gang i væksten. Det vurderer selskabets nye bestyrelsesformand, Steen Riisgaard i et interview med Berlingske.

"Vi må nok sige, at vi stadig befinder os i en afventende fase, inden vi ser det store spring i salget. Til gengæld er der rigtig meget på vej. På en måde kan man betragte ALK som et biotekselskab mere end som en egentlig kørende koncern. Men en interessant form for biotekselskab, fordi vi ikke hele tiden skal ud at søge penge," siger Steen Riisgaard.

Han fortæller, at ALK fortsat vil forsøge at forøge salget frem mod 2015, men at det først bliver der, at man "slår begge turboladere til." Her forventer selskabet nemlig at være klar med en række allergivacciner mod græs, ragweed på dansk kaldet bynke og husstøvmider i både USA og Europa.

Folk vælger det kendte

Steen Riisgaard, der også er administrerende direktør i Novozymes, ser et stort potentiale i ALK's kommende produkter, men ser også visse udfordringer blandt andet, at langt de fleste allergikere fortsat klarer sig med symptombehandlende lægemidler i stedet for at behandle årsagen til allergien som ALK's vacciner gør.

Samtidig er allergimarkedet præget af en del ældre produkter, hvor den kliniske dokumentation ikke er så god som ved eksempelvis ALK’s nye vacciner.

"For nogle år siden troede man vel, at når Grazax (ALK's tablet mod græsallergi, red.) kom ind på markedet, så ville folk se lyset og gå efter standardiserede produkter med god klinisk dokumentation. Men man får altså ikke revolutioneret markedet ved at dumpe et enkelt produkt af slagsen ned," siger Steen Riisgaard til Berlingske

  ALK vil give alle ansatte variabel løn - HR-strategi virker

  ALK-direktør: Lokal partner er must-have i Japan

  Alk vil have større del af kagen i Kina

  Tabletbehandling af græsallergikere femdoblet

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier