MedWatch

Tabletbehandling af græsallergikere femdoblet

På lidt mere end to år er antallet af danske allergipatienter, som bliver vaccineret mod græs med Alk-Abellós tabletter, vokset fra cirka 200 til cirka 1.000 patienter.

Foto: Alk-Abello/PR

ALK-Albellós græsallergipille Grazax fik sidste år et mindre gennembrud på det danske marked. Antallet af allergipatienter, som bliver vaccineret mod græs med Grazax, er fra 2010 til begyndelsen af 2012 vokset fra ca. 200 til ca. 1.000 patienter.

Det svarer ifølge Dagens Pharma til, at hver syvende af de alt 7.000 patienter i vaccinationsbehandling mod græs nu får Grazax.

I maj 2011 ændrede Lægemiddelstyrelsen tilskudsreglerne for allergivaccinationer mod græs, så der nu er generelt klausuleret tilskud til Grazax, hvilket naturligvis har sin del af forklaringen på stigningen.

Væsentlig prisforskel

Ændringen skyldtes først og fremmest data fra et studie med blandt andet dansk deltagelse, som i marts er offentliggjort i Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Læs mere om studiet her: Alk-Abelló får roser for nyt studie

Her dokumenteres det, at Grazax har en langtidsvirkning ud over de tre år, hvor vaccinationsbehandlingen foregår, og det har været med til at overbevise myndighederne. Grazax er på papiret nu en ligeværdig behandling med det konkurrerende injektionspræparat Alutard, og det er derfor op til lægerne og patienterne at vælge, hvilken behandling mod græsallergi de foretrækker.

Med til diskussionen om tilskudsreglerne hører en væsentlig prisforskel.  Tre års daglig behandling med en Grazax-pille koster godt 31.000 kroner, hvoraf patienterne selv skal betale 6.000-8.000 kroner. Til sammenligning vil medicinudgifterne til injektionsbehandlingen Alutard løbe op i omkring 7.000 kr. Til gengæld vil de mange injektioner hver gang koste en konsultationsydelse hos en læge.

Alk-rival først med græstablet i Canada 

Alk vil have større del af kagen i Kina 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier