MedWatch

ALK-Abelló: Tableteventyr under opbygning i USA

Nye tal om patientgrundlaget for ALK Abellós tabletvaciine mod allergi skaber glæde hos selskabets aktieanalytikere.

Foto: ALK-Abelló / PR

Handelsbanken Capital Markets har længe været skabstilhænger af ALK-Abelló og erklærer nu aktien sin fulde kærlighed, efter at have regnet på patientunderlaget for ALK's tabletbaserede vacciner på det amerikanske marked.

Beregningerne er foretaget på baggrund af helt nye markedsestimater fra ALK's amerikanske partner Merck. Dermed har markedet ifølge Handelsbankens medicinalanalytiker Peter Sehested for første gang fået et indblik i, hvorfor den amerikanske medicinalkæmpe har besluttet at holde fast i tabletprogrammet, som blev overtaget i forbindelse med fusionen med Schering-Plough for nogle år siden.

"Det korte og lange er, at Mercks markedsundersøgelse indikerer et større potentiale, end vi og markedet indregner på nuværende tidspunkt," siger Peter Sehested til Ritzau Finans.

Han har af samme grund løftet sin anbefaling af ALK til "køb" fra "akkumuler" og hævet kursmålet til 500 fra 372.

Patienter foretrækker pille frem for sprøjte

Wall Street Journals sundhedsblog bragte tirsdag et interview med Mercks senior vice president Rupert Vessey, som løftede lidt af sløret for medicinalselskabets forventninger til de tabletbaserede allergivacciner, selskabet har indlicenseret fra ALK. Tabletterne til behandling af græs- og ragweedallergi er så langt i den kliniske udvikling, at ALK-partneren ventes at søge om markedsføringstilladelse i 2013.

Ifølge Rupert Vessey er det i øjeblikket omkring 30 ud af 100 allergikere, som kunne finde på, at indlede en behandling af allergivacciner i injektionsform. Omkring 25 vurderes dog at falde fra. Af de resterende 70 pct. af allergikerne, som i øjeblikket enten ikke er i behandling eller forlader sig på symptomdæmpende medicin, vurderes cirka halvdelen at have fordel af allergitabletterne.

Samtidig vurderes en "væsentligt andel" af de, der i dag ikke bruger allergivaccinerne, at ville være interesserede, hvis tabletterne kom på markedet, vurderer Merck-direktøren

Baseret på, at der er cirka 60 mio. allergikere, regner Handelsbanken sig dermed frem til, at mindst 17 mio. allergikere og op mod 34 mio. allergikere vil være interesserede i allergitabletterne, hvis de kommer på markedet. Bankens nuværende modeller, der ligger til grund for det opjusterede kursmål, opererer dog kun med et patientgrundlag på 3 mio. patienter.

Aktien i ALK-Abello ligger onsdag middag 3,5 pct. højere i kurs 413.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier