MedWatch

Astmamedicin påvirker højden

Det påvirker væksten helt ind i voksenlivet at tage astmamedicin, viser nyt studie.

Foto: Colourbox

Voksne, der har taget astmamedicin som børn, er ofte lavere end folk, der ikke har taget medicinen. Det viser et nyt studie, som er offentliggjort i tidsskriftet New England Journal of Medicine ifølge Dagens Medicin.

Det har længe været kendt, at glukokortikosteroider, der benyttes til at forebygge astmaangreb, er forbundet med en nedsat vækst hos børn, hvilket forældre til astmapatienter er bekymrede for.

Det nye og overraskende er, at den nedsatte vækst måske også fastholdes som voksen.

Lavere som 25-årig

Undersøgelsen er lavet på baggrund af 943 personer, som i alderen 5 til 13 år fik tildelt enten inhalerede former for steroidet budesonid, allergimedicinen nedocromil eller placebo dagligt i fire til seks år.

Hvert år målte forskerne bag studiet deltagerne til, de var 25 år, og resultatet viser, at den gruppe, der modtog steroider, i gennemsnit var 1,2 cm kortere i voksenalderen end placebogruppen.

Den nye viden får dog ikke forskerne til at advare mod at bruge astmamedicin. Inhalerende steroider er stadig den mest effektive behandling af børneastma og mindsker risikoen for at dø af sygdommen.

Effekten på væksten kan minimeres, hvis yngre børn ordineres mindre doser af medicinen, viser undersøgelsen.

 Astmapatienter kan nøjes med mindre medicin

 KOL-medicin kan hjælpe astmapatienter

 Forskere kan have løst astma-gåde

 ALK-rival i fremgang 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier