MedWatch

Astmapatienter kan nøjes med mindre medicin

En amerikansk undersøgelse viser, at personer med mild astma kan nøjes med udelukkende at bruge inhalatoren, når de har et anfald.

Foto: Colourbox

Omkostningerne til behandlingen af astmapatienter kan reduceres. Det viser en ny amerikansk undersøgelse fra Texas University.

Ifølge DR Nyheder har forskere fra universitetet i et studie påvist, at patienter med mild astma, som tager binyrebarkhormon med mundspray (inhalator) en eller to gange dagligt, ikke har det bedre end patienter, som kun bruger inhalatoren, når de har et anfald.

De amerikanske forskere siger selv, at undersøgelsen lægger op til nye internationale standarder i behandlingen af astma samtidig med, at omkostningerne kan reduceres.

Professor, overlæge Vibeke Backer er ifølge DR Nyheder begejstret for undersøgelsens resultater, som hun tror kan overføres på Danmark.

Hun forestiller sig, at patienter med mild astma kan droppe den daglige inhalator. De skal så kun tage binyrebarkhormon, når har et anfald.

 Forskere kan have løst astma-gåde

 KOL-medicin kan hjælpe astmapatienter

 GSK på vej med nyt astmamiddel

 Kuren mod astma og allergi kan være bakterietransplantation 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier