MedWatch

RADS dropper rollen som spareinstitut

Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) skal fremover ikke kun tage sig af dyr sygehusmedicin, men også af billigere lægemidler og medicin, som bruges uden for sygehusene.

Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) bør måske overveje at skifte navn. I hvert fald skal rådet ikke længere kun tage sig af dyr sygehusmedicin.

Ifølge Dagens Pharma skal rådet nemlig fremover også fokusere på billigere lægemidler og medicin, som bruges uden for sygehusene.

Det fremgår af det reviderede kommissorium for RADS, som Danske Regioner offentliggør i dag.

Regionerne udvider dermed RADS' arbejdsfelt, så det i højere grad end tidligere får en faglig rolle i stedet for den prisforhandlende rolle, som hidtil har domineret rådets rådgivning.

Alternativ til gammeldags

Den konkrete baggrund for revideringen er, at Danske Regioners bestyrelse i april besluttede, at der skal udarbejdes behandlingsvejledninger for brug af antipsykotisk medicin, som ikke er dyr medicin og som bruges uden for sygehusene. Rådets kommissorium skulle derfor revideres, før at man kunne løfte denne opgave.

Læs mere om RADS' fokus på antipsykotisk medicin: RADS ind i antipsykotika

"Man har fundet ud af, at et alternativ til en gammeldags, hård prioritering á la NICE er at bruge institutionelle settings som RADS, der både er nationalt og regionalt, som en slags ramme for forhandlinger og aftaler med klinikere om fornuftig anvendelse af de dyre præparater,"  siger direktøren for Dansk Sundhedsinstitut, Jes Søgaard, til Dagens Pharma og uddyber:

"I stedet for at sige ’ja’ eller ’nej’, kan man sige ’ja, men vi vil prøve at bruge de her præparater der, hvor det har størst effekt hos patienterne.’ I den forstand har RADS uden tvivl øget deres aktivitetsfelt."

 Industri skal forberede sig på mange nye vejledninger

 LIF: RADS-sammenlægning kan ramme medicinalfirmaer

 RADS skærper fokus på tarm- og nyrekræft 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier