RADS ind i antipsykotika

Store variationer i behandlingen med antipsykotisk medicin fører til, at RADS får til opgave at lave behandlingsvejledninger på området. Målet er mere ensartet behandling, ikke besparelser.

Danske Regioner har ifølge Dagens Pharma givet Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) en opgave, der afviger fra deres hidtidige arbejde.

Baggrunden for, at rådet nu skal udarbejde behandlingsvejledninger for antipsykotisk medicin, er nemlig ikke baseret på lægemidlernes udgiftsniveau.

Derimod ønsker Danske Regioner RADS' faglige vurdering af, hvornår og hvordan det er relevant at anvende de forskellige antipsykotiske lægemidler, da der har været store variationer i behandlingen med antipsykotisk medicin, som blandt andet bruges til behandling af ADHD, skizofreni og biopolar affektiv lidelse.

Ingen besparelser

Da det primære fokus i de kommende behandlingsvejledninger for antipsykotika ikke er økonomisk, forventer formand for RADS Svend Hartling ikke, at vejledningen munder ud i et udbud med en stor besparelse.

Han påpeger, at RADS også har haft fokus på det faglige aspekt i de behandlingsvejledninger, rådet hidtil har lavet. Men forskellen mellem de tidligere vejledninger og de, der kommer til at blive lavet for antipsykotika, er, at sidstnævnte ikke er ledsaget af en forventning om store besparelser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også