MedWatch

En enkelt sætning gjorde negativt udslag for fagudvalg

Fagudvalgets uenighed med RADS i ny vejledning for behandling af hudsygdomme skyldes en enkelt sætning.

60 procent i stedet for 80 procent. Det havde gjort hele forskellen for det dermatologiske fagudvalg under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS).

Som MedWatch tidligere har skrevet, så valgte alle syv medlemmer at trække sig som forfattere, fordi de ikke kunne stå inde for den ny behandlingsvejledning for biologisk behandling af hudsygdomme.

Nu afslører næstformanden i RADS, cheflæge Jørgen Schøler Kristensen, årsagen til uenigheden.

For høj procentandel

Fagudvalget anbefalede ifølge Dagens Pharma, at præparaterne Humira og Stelara kunne være førstevalg, og på det punkt har RADS fulgt fagudvalget.

Derimod har RADS insisteret på, at vejledningen skulle fastsætte 80 procent som målet for, hvor mange patienter der skal behandles med det præparat, der skal anvendes som førstevalgspræparat.

Fagudvalget mente imidlertid, at det kun ville være realistisk med målsat rate på 60 procent.

Cheflægen forventer dog ikke, at uenigheden mellem fagudvalget og RADS får betydning for behandlingsvejledningens troværdighed og dermed lægernes vilje til at følge anbefalingerne i vejledningen.

International medicinalkæmpe vinder på RADS dom  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier