MedWatch

International medicinalkæmpe vinder på RADS dom

Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) har offentliggjort en behandlingsvejledning for biologisk behandling af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme. Vejledningen er i Janssen-Cilags favør.

I Danmark sælger medicinalvirksomheden Janssen-Cilag blandt andet biologisk medicin til behandling af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme. Nu bliver firmaets lægemiddel Remicade tilmed førstevalg, når læger rundt omkring i landet skal medicinere patienterne.

Det har Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) besluttet via en ny behandlingsvejledning for biologisk behandling af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme. 

Det sikrer, at Janssen-Cilag kan vinde ordrer, som regioner sender i udbud. Janssen-Cilag er et datterselskab i Johnson & Johnson-koncernen, som er en af de største spillere på det globale medicinalmarked.

Som andetvalg skal lægerne tage Abbotts middel Humira, hvis aktive stof er adalimumab, fortæller behandlingsvejledningen. Ifølge Dagens Pharma omsatte Remicade for 272,5 mio. kr. fra april 2010 til marts 2011, mens Humira solgte for 374,9 mio. kr.

Til behandling af luminal Crohn’s sygdom er Remicade og Humira ligestillede.

Biologiske midler under lup

Tidligere er flere af de biologiske lægemidler blevet anset for at være ligeværdige i behandlingen af patienterne, og derfor har Region Hovedstaden for eksempel udvalgt Remicade som førstevalgspræparat, fordi det angiveligt har sparet regionen nogle millioner kroner.

RADS skal præsentere deres forslag til nye vejledninger for behandling med de dyre biologiske lægemidler indenfor henholdsvis reumatologien (gigtsygdomme), dermatologien (hudsygdomme) og gastroenterologien (mave-tarm-sygdomme). Det drejer sig om de fem biologiske lægemidler Humira, Remicade, Enbrel, Simponi og Cimzia.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier