MedWatch

International medicinalkæmpe vinder på RADS dom

Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) har offentliggjort en behandlingsvejledning for biologisk behandling af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme. Vejledningen er i Janssen-Cilags favør.

I Danmark sælger medicinalvirksomheden Janssen-Cilag blandt andet biologisk medicin til behandling af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme. Nu bliver firmaets lægemiddel Remicade tilmed førstevalg, når læger rundt omkring i landet skal medicinere patienterne.

Det har Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) besluttet via en ny behandlingsvejledning for biologisk behandling af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme. 

Det sikrer, at Janssen-Cilag kan vinde ordrer, som regioner sender i udbud. Janssen-Cilag er et datterselskab i Johnson & Johnson-koncernen, som er en af de største spillere på det globale medicinalmarked.

Som andetvalg skal lægerne tage Abbotts middel Humira, hvis aktive stof er adalimumab, fortæller behandlingsvejledningen. Ifølge Dagens Pharma omsatte Remicade for 272,5 mio. kr. fra april 2010 til marts 2011, mens Humira solgte for 374,9 mio. kr.

Til behandling af luminal Crohn’s sygdom er Remicade og Humira ligestillede.

Biologiske midler under lup

Tidligere er flere af de biologiske lægemidler blevet anset for at være ligeværdige i behandlingen af patienterne, og derfor har Region Hovedstaden for eksempel udvalgt Remicade som førstevalgspræparat, fordi det angiveligt har sparet regionen nogle millioner kroner.

RADS skal præsentere deres forslag til nye vejledninger for behandling med de dyre biologiske lægemidler indenfor henholdsvis reumatologien (gigtsygdomme), dermatologien (hudsygdomme) og gastroenterologien (mave-tarm-sygdomme). Det drejer sig om de fem biologiske lægemidler Humira, Remicade, Enbrel, Simponi og Cimzia.

Mere fra MedWatch

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier