Industri skal forberede sig på mange nye vejledninger

På lidt mere end to år har RADS udsendt ni vejledninger, og fem nye er på trapperne. Tempoet ser ikke ud til at blive sat ned.

På det kommende møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) skal hele fem nye behandlingsvejledninger behandles.

RADS blev etableret af Danske Regioner i oktober 2009, og i den tid rådet har eksisteret, har det sendt ni vejledninger ud til lægerne og industrien.

Ifølge Dagens Pharma er det især vejledningen for gigtbehandling med biologiske lægemidler, som to gange er blevet sendt tilbage til finpudsning i fagudvalget, der skal diskuteres.

Flere præparater

Derudover er også den blodfortyndende tabletbehandling med midlet Pradaxa i vælten. Den ordineres også i almen praksis, og dermed kan en kommende RADS-vejledning blive nødt til at tage stilling til, hvilke læger der skal stå for behandlingen.

RADS har ifølge Dagens Pharma også meldt ud, at man vil undersøge behandlingen af øjensygdommen våd AMD og det holdbare i off-label behandling med kræftlægemidlet Avastin. Behandlingen skal måske udvides til at omfatte flere præparater, hvilket givetvis drejer sig om lægemidlet  Eylea (aflibercept) fra Bayer.

Der er ligeledes en række andre nedsatte fagudvalg, der er i gang med at vurdere og revurdere en lang række behandlingsvejledninger.

En enkelt sætning gjorde negativt udslag for fagudvalg

Fagudvalg vender ryggen til ny vejledning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også