MedWatch

Industri skal forberede sig på mange nye vejledninger

På lidt mere end to år har RADS udsendt ni vejledninger, og fem nye er på trapperne. Tempoet ser ikke ud til at blive sat ned.

På det kommende møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) skal hele fem nye behandlingsvejledninger behandles.

RADS blev etableret af Danske Regioner i oktober 2009, og i den tid rådet har eksisteret, har det sendt ni vejledninger ud til lægerne og industrien.

Ifølge Dagens Pharma er det især vejledningen for gigtbehandling med biologiske lægemidler, som to gange er blevet sendt tilbage til finpudsning i fagudvalget, der skal diskuteres.

Flere præparater

Derudover er også den blodfortyndende tabletbehandling med midlet Pradaxa i vælten. Den ordineres også i almen praksis, og dermed kan en kommende RADS-vejledning blive nødt til at tage stilling til, hvilke læger der skal stå for behandlingen.

RADS har ifølge Dagens Pharma også meldt ud, at man vil undersøge behandlingen af øjensygdommen våd AMD og det holdbare i off-label behandling med kræftlægemidlet Avastin. Behandlingen skal måske udvides til at omfatte flere præparater, hvilket givetvis drejer sig om lægemidlet  Eylea (aflibercept) fra Bayer.

Der er ligeledes en række andre nedsatte fagudvalg, der er i gang med at vurdere og revurdere en lang række behandlingsvejledninger.

En enkelt sætning gjorde negativt udslag for fagudvalg

Fagudvalg vender ryggen til ny vejledning 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier