MedWatch

Netmedie: IRF og UDKL bliver nedlagt

Sundhedsstyrelsen går videre med de store spare- og fusionsplaner. Nu må IRF og UDKL, to rådgivende organer til valg af lægemidler, lade livet, skriver Dagens Pharma.

Først var det Lægemiddelstyrelsen, der blev sløjfet som selvstændig insitution. Nu kommer turen til Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) og Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler (UVKL), skriver Dagens Pharma.

Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) skal overtage organet UDKL's arbejdsopgaver.

"Når man skal igennem en spareplan, gennemgår man alle opgaver, og i lyset af, at RADS er etableret og ser ud til at fungere, er der ingen grund til, at vi også har UVKL. Det vil derfor blive udfaset til fordel for RADS," siger Else Smith, adm. direktør i Sundhedsstyrelsen, til Dagens Pharma.

Fremover vil opgaverne, som IRF har været ansvarlige for, blive lagt over på den nye Sundhedsstyrelse, som Lægemiddelstyrelsen også bliver fusioneret ind i. Den ledige direktørstilling i IRF bliver heller ikke genbesat, lyder det fra Else Smith.

"Institut for Rationel Farmakoterapi har stået for en masse vigtig rådgivning til bl.a. de praktiserende læger, men det arbejde har overlappet med opgaver i Sundhedsstyrelsen. Det arbejde lægger vi nu sammen i den nye Sundhedsstyrelse," siger Else Smith til netmediet.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier