Netmedie: IRF og UDKL bliver nedlagt

Sundhedsstyrelsen går videre med de store spare- og fusionsplaner. Nu må IRF og UDKL, to rådgivende organer til valg af lægemidler, lade livet, skriver Dagens Pharma.

Først var det Lægemiddelstyrelsen, der blev sløjfet som selvstændig insitution. Nu kommer turen til Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) og Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler (UVKL), skriver Dagens Pharma.

Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) skal overtage organet UDKL's arbejdsopgaver.

"Når man skal igennem en spareplan, gennemgår man alle opgaver, og i lyset af, at RADS er etableret og ser ud til at fungere, er der ingen grund til, at vi også har UVKL. Det vil derfor blive udfaset til fordel for RADS," siger Else Smith, adm. direktør i Sundhedsstyrelsen, til Dagens Pharma.

Fremover vil opgaverne, som IRF har været ansvarlige for, blive lagt over på den nye Sundhedsstyrelse, som Lægemiddelstyrelsen også bliver fusioneret ind i. Den ledige direktørstilling i IRF bliver heller ikke genbesat, lyder det fra Else Smith.

"Institut for Rationel Farmakoterapi har stået for en masse vigtig rådgivning til bl.a. de praktiserende læger, men det arbejde har overlappet med opgaver i Sundhedsstyrelsen. Det arbejde lægger vi nu sammen i den nye Sundhedsstyrelse," siger Else Smith til netmediet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også