MedWatch

RADS skærper fokus på tarm- og nyrekræft

Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) besluttede på et møde i tirsdags at nedsætte to nye fagudvalg på kræftområdet.

Den medicinske behandling af tarmkræft og spredt nyrekræft vil i den kommende tid blive undersøgt nærmere.

Det sker, efter at RADS ifølge Dagens Pharma i tirsdags besluttede at nedsætte nye fagudvalg på områderne, der skal udarbejde behandlingsvejledninger.

Beslutningen betyder også, at rådet har taget endnu et skridt til at overtage funktioner fra Nationalt Udvalg til Vurdering af Kræftlægemidler (UVKL), der blev nedlagt i forbindelse med forårets omstruktureringer i Sundhedsstyrelsen.

Kræftens Bekæmpelse er positivt indstillede over for behandlingsvejledninger på kræftområdet, men er bekymrede for, at økonomiske hensyn kan komme til at spille en større rolle end patienthensynet, fordi arbejdet foregår i RADS-regi.

Formand for RADS Svend Hartlings kommentar over for Dagens Pharma til denne bekymring om, hvorvidt økonomiske hensyn vil trumfe patienthensyn er kort og koncis:

"Det gør det ikke."

 DF vil have minister i tale om brug af kræftmedicin 

 Frygt for længere ventetid på nye lægemidler til kræftpatienter

 LIF: RADS-sammenlægning kan ramme medicinalfirmaer 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier