MedWatch

DF vil have minister i tale om brug af kræftmedicin

Er det godt eller skidt, at sundhedsvæsnets udgifter til ny og dyr kræftmedicin er dykket drastisk? Og hvad er egentlig grunden? Formanden for RADS jubler, LIF sår skepsis, mens sundhedsordføreren i DF ikke er helt så skråsikker på succes.

Foto: Liselott Blixt

De nye og dyre kræftmidler tynger langt fra sundhedsbudgettet i samme grad, som de har gjort tidligere. Hvor de i 2008 udgjorde over en tredjedel af det samlede budget for kræftmedicin, er det tal nede på 6 pct. i 2011.

Væksten i brugen af kræftmedicin er generelt aftaget over den seneste årrække, mens væksten i brugen af ny kræftmedicin har været direkte negativ og i et brat fald. Svend Hartling, formanden for Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS), glæder sig over den udvikling.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier