MedWatch

DF vil have minister i tale om brug af kræftmedicin

Er det godt eller skidt, at sundhedsvæsnets udgifter til ny og dyr kræftmedicin er dykket drastisk? Og hvad er egentlig grunden? Formanden for RADS jubler, LIF sår skepsis, mens sundhedsordføreren i DF ikke er helt så skråsikker på succes.

Foto: Liselott Blixt

De nye og dyre kræftmidler tynger langt fra sundhedsbudgettet i samme grad, som de har gjort tidligere. Hvor de i 2008 udgjorde over en tredjedel af det samlede budget for kræftmedicin, er det tal nede på 6 pct. i 2011.

Væksten i brugen af kræftmedicin er generelt aftaget over den seneste årrække, mens væksten i brugen af ny kræftmedicin har været direkte negativ og i et brat fald. Svend Hartling, formanden for Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS), glæder sig over den udvikling.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier