MedWatch

Privathospitalerne slår de offentlige på patienttilfredshed

Den årlige undersøgelse af patienttilfredsheden viser, at de private aktører tilfredsstiller patienterne i højere grad end de offentlige.

Patienter på privathospitalerne er umiddelbart mere tilfredse end patienter på offentlige sygehuse. Det er den umiddelbare konklusion på tallene fra den årlige Landsundersøgelse af Patientoplevelser (LUP).

Ifølge Dagens Medicin har 68 pct. af patienterne et virkelig godt indtryk af deres indlæggelse, når de bliver udskrevet fra et af landets private hospitaler.

Derimod har kun 41,8 pct. af de indlagte patienter givet udtryk for den samme høje tilfredshed med deres behandlingsforløb.

Privathospitalerne scorer også en højere tilfredshed blandt ambulante patienter end det offentlige, men sekretariatschef i Brancheforeningen for Privathospitaler og -klinikker, Naomi Pagh Abudi, afviser, at den generelt højere patienttilfredshed skyldes, at privathospitalerne tager sig af mindre komplicerede behandlinger.

Samlet tilfredshed ens

"Hvis man sammenligner inden for eksempelvis ortopædkirurgien, hvor vi også behandler mange komplicerede patienter, så er patienttilfredsheden også her væsentligt højere end i det offentlige system," siger hun til Dagens Medicin.

77,9 pct. af patienterne, der har gennemgået ortopædkirurgisk behandling på et privathospital, svarer i undersøgelsen, at de har et virkeligt godt indtryk af deres indlæggelse, mens andelen blandt offentlige patienter er 45,02 pct.

Det gælder dog, at gruppen af patienter med et 'godt' indtryk er tilsvarende højere blandt de offentlige patienter, og andelen af tilfredse patienter ender således på samme niveau blandt både offentlige og private behandlingssteder.

I Danske Regioner hæfter man sig da også primært ved den generelle tilfredshed og forholder sig ikke til forskellen mellem den højeste grad af tilfredshed med hhv. offentlige og private hospitaler.

 Ny privathospitalschef vil drive offentlige sygehuse

 Regionsråd giver privathospitalschef kold skulder 

 Privathospitaler håber at få opgaver som følge af diagnosegaranti

 Markant fald i ambulante operationer på privathospitaler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier