MedWatch

Markant fald i ambulante operationer på privathospitaler

Bedre udnyttelse af kapaciteten i det offentlige har ført til store fald i både knæ- og skulderoperationer på privathospitalerne.

En opgørelse fra Danske Regioner viser ifølge Ugeskrift for Læger, at det offentlige sundhedsvæsen er blevet langt bedre til at klare langt de fleste knæ- og skulderoperationer inden for behandlingsgarantiens 30 dage.

I 2010 foretog de private hospitaler 2060 ambulante skulderoperationer på patienter, der var henvist fra det offentlige som følge af det udvidede frie sygehusvalg.

I 2011 var det 635 af den slags. Tilsvarende udførte private klinikker 2.558 ambulante knæoperationer på det offentliges regning i 2010. I 2011 var det kun 709.

Bedre udnyttelse på tværs af regionen

Tallene viser, at Region Hovedstaden er gået forrest, når det kommer til at håndtere især knæoperationer. I 2008 blev 2.110 patienter henvist til operation i det private, mens det sidste år kun var 151 patienter.

”Vi er blevet bedre til at udnytte den offentlige kapacitet på tværs af regionens hospitaler, så de henviser til hinanden, hvis de ikke har plads. Det har vi sat i system, sådan så de ortopædkirurgiske afdelinger hver uge indrapporterer deres fremadrettede ventetider til os", siger chefen for Enhed for Sygehusvalg, Jens Kristian Kragholm, til Ugeskrift for Læger.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier