MedWatch

Antallet af fedmeoperationer halveret

Det seneste år er antallet af femdoperationer i Danmark faldet drastisk efter flere års stigninger.

Foto: Carsten Andreasen, Jyllands-Posten - Arkivbillede

Efter en regelændring i januar 2011 er antallet af fedmeoperationer på de danske hospitaler faldet med 50 procent. Det skriver Dagens Medicin på sin hjemmeside på baggrund af tal fra Dansk Fedmekirurgiregister.

Regelstramningen kom, efter at Danske Regioner og regeringen var bekymret over en kraftig stigning i antallet af operationer i 2010 og derfor besluttede, at der skulle ske en hårdere prioritering af, hvem der skulle have operationen.

"Den altovervejende grund til faldet i antal operationer er de nye visitationskriterier fra 1. januar 2011. Det er simpelthen sværere at få en operation," siger Søren Paaske Johnsen, forskningsoverlæge fra klinisk epidemiologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, til Dagens Medicin.

Næsten umuligt at tabe sig

Ifølge Peter Funch-Jensen, der er fedmekirurg på privathospitalet Hamlet og formand for styregruppen bag Dansk Fedmekirurgiregister, efterlader de nye og hårdere kriterier overvægtige mennesker, som er ude af stand til at tabe sig. Og det er et problem for patienterne men også for samfundet, fordi de overvægtige giver problemer andre steder i sundhedsvæsenet.

Han mener, at antallet af operationer burde være tæt på niveauet i 2010, hvor ca. 4.400 blev opereret.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier