MedWatch

Privathospitaler håber at få opgaver som følge af diagnosegaranti

Reformen af behandlingsgarantien på sygehuse kan få stor betydning for privathospitalernes økonomi. Men hvis de taber på en ændret garanti for behandling, håber de at vinde på diagnosegaranti.

Selv om en reform af behandlingsgarantien på de danske hospitaler kan få vidtrækkende økonomiske konsekvenser for privathospitalerne herhjemme, vælger Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, (BPK), i første omgang at gå positivt ind i den forstående politiske debat om emnet. Men med forbehold.

”BPK byder idéen om en diagnosegaranti velkommen, og privathospitalerne står klar til at hjælpe med at løfte opgaven med hurtig og billig udredning og diagnosticering. Men hvis den nye garanti skal blive en fordel for patienterne, skal den gælde alle, uanset om man er henvist til sygehus eller speciallæge. Og ikke mindst bør den samtidige forringelse af behandlingsgarantien ikke resultere i en samlet set længere ventetid for mange danske patienter,” skriver BPK i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier