MedWatch

Kommende garanti for hurtig diagnose

Hver region skal opbygge særlige diagnosecentre med alle lægelige specialister, så patienten kan få hurtigt svar. Til gengæld må patienterne indstille sig på, at de kan komme til at vente længere tid på at blive behandlet.

Det skal være slut med at køre rundt i en svikmølle af speciallæger, prøver og undersøgelser for at få navn på den lidelse, der undergraver helbredet. Regeringen udsteder nu en garanti til danskerne for, at de senest en måned efter henvisning fra den praktiserende læge har en diagnose.

"Patienterne har alt for længe været kastebolde i systemet, hvor de bliver sendt fra den ene til den anden læge uden koordination. Det tager lang tid, og det giver stor usikkerhed og utryghed for folk. Det skal være slut nu," siger sundhedsminister Astrid Krag(SF).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier