MedWatch

Kommende garanti for hurtig diagnose

Hver region skal opbygge særlige diagnosecentre med alle lægelige specialister, så patienten kan få hurtigt svar. Til gengæld må patienterne indstille sig på, at de kan komme til at vente længere tid på at blive behandlet.

Det skal være slut med at køre rundt i en svikmølle af speciallæger, prøver og undersøgelser for at få navn på den lidelse, der undergraver helbredet. Regeringen udsteder nu en garanti til danskerne for, at de senest en måned efter henvisning fra den praktiserende læge har en diagnose.

"Patienterne har alt for længe været kastebolde i systemet, hvor de bliver sendt fra den ene til den anden læge uden koordination. Det tager lang tid, og det giver stor usikkerhed og utryghed for folk. Det skal være slut nu," siger sundhedsminister Astrid Krag(SF).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier