Israelsk selskab indgår lukrativ aftale om eksport af medicinsk cannabis

Det israelske selskab Medivie Therapeutic har indgået aftale med en international investor om at dyrke og levere medicinsk cannabis til en værdi af mere end halv mia. kr. Markedet er glohedt, og danske Klaus Riskær gør sit for at erobre en bid af kagen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Markedet for cannabis er brændvarmt for tiden med private og institutionelle investorer, der er villige til at kaste formuer efter selskaber, der kan producere og levere det euforiserende stof cannabis til såvel medicinsk som rekreativt brug.

Det gælder også i staten Israel, hvor det privatejede selskab Medivie Therapeutic søndag i fondsbørsmeddelelse oplyste, at selskabet har skrevet under på en aftale med en unavngiven investor om over en periode på fire år at producere og levere cannabis til en værdi af 110 mio. dollars svarende til 665 mio. kr.

Det skriver Reuters.

Ifølge Medivie vil selskabet dyrke cannabissen på 25 hektar, enten i Israel eller et andet land, og Medvie oplyser, at investoren får 50 pct. af produktionen – dog kun op til maksimalt 50 tons om året.

Virksomheden skriver endvidere, at den har 50 hektar i landbrugsjord, og at den er i forhandlinger med andre interessenter om at underskrive lignende aftaler de resterende 25 hektar. Desuden oplyser Medivie, at den ligger i forhandlinger om at få tilladelse til at dyrke medicinsk cannabis i Europa også.

Stadig flere lande tillader cannabis

Aftalen mellem Medvie og investoren er betinget af, at Israel tillader eksport af medicinsk cannabis. For nuværende er det ulovligt, men Medivie Therapeutic oplyser i sin meddelelse til børsen i Tel Aviv, at selskabet har været i dialog med de israelske sundhedsmyndigheder, og at det er forventningen, at der i ”den nærmeste fremtid”, vil blive truffet beslutning om, at medicinsk cannabis skal være tilladt i Israel.

Dermed slutter Israel sig til en række andre stater og lande, der på det seneste har åbnet op for dyrkning, salg og eksport af planten med det euforiserende og smertestillende stof THC, der både bliver anvendt medicinsk og til rekreativt brug. I USA har stadig flere stater givet tilladelse – senest Californien , ligesom Canada, Australien for nyligt hoppede med på vognen.

Også herhjemme er interessen for at dyrke cannabis vokset massivt, siden regeringen 1. januar indførte en 4-årig forsøgsordning med medicinsk cannabis.

Tolv danske selskaber vil dyrke cannabis

12 selskaber har indtil nu fået Lægemiddelstyrelsen tilladelse til dyrkning af planter til produktion af medicinsk cannabis i den såkaldte udviklingsordning - tre ansøgninger er under behandling.

Blandt selskaberne, der har fået grønt lys af Lægemiddelstyrelsen er selskabet Medican, der har erhvervsmanden Brian Mertz i ejerkredsen. Medican har netop købt 50 pct. af aktierne i Nube Senera, som dyrker industriel hemp i Uruguay, og som Klaus Riskær ejer via sine børns selskab. Ifølge Børsen har de to til hensigt at lade Nube Senera børsnotere på den canadiske Toronto Stock Exhange børs i 2019.

Klaus Riskær har sammen med 29 investorer desuden brugt omkring ti mio. kr. til at testproducere cannabis på en 400 hektar stor plantage i Uruguay i Sydamerika, hvor det er den bedrageridømte finansmands ambition på sigt at dyrke op til 400 tons cannabis om året.

Det amerikanske konsulentfirma Grand View Research anslog i 2017, at det globale marked for cannabis vil vokse til knap 55,8 milliarder amerikanske dollar i 2025. Det svarer til cirka 350 milliarder kroner.

Australien vil dominere globalt marked for medicinsk cannabis

Californien tillader salg af cannabis til rekreativt brug

Verdens største cannabis-firma vil lave fabrik i Danmark

Riskær tvunget til destruktion af egne cannabismarker

Medie: Klaus Riskær og makker vil børsnotere cannabisselskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også