Riskær tvunget til destruktion af egne cannabismarker

Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen er udfordret af vind og vejr på sin plantage i Sydamerika, hvor han fremstiller det euforiske stof cannabis til medicinsk brug.
Riskærs cannabis-produktion i Uruguay volder problemer. | Foto: Hougaard Niels
Riskærs cannabis-produktion i Uruguay volder problemer. | Foto: Hougaard Niels

Den 62-årige iværksætter og mangeårige erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen er blandt de stadig flere, der har set sit snit til at score en god forretning på fremstilling af cannabis til medicinsk brug.

Til formålet har han anskaffet sig en 400 hektar stor plantage i Uruguay i Sydamerika, som den tidligere bedrageridømte entreprenør har brugt de sidste to år på at få en produktion af cannabis op at køre på.

Men det er lettere sagt end gjort.

I plantagens første testproduktion er indholdet af det euforiserende stof THC blevet for højt, i forhold til hvad der er tilladt. Vejret har været ’for godt’, og det har forsinket projektet, da store dele af produktionen har måttet ladet livet.

Det skriver Berlingske Business.

”I år testproducerede vi faktisk et helt ton topskud. Men under vores håndtering af cannabisen imellem markerne og postproduktion og oplagring, gled THC-indholdet op over de lovlige niveauer. Så vi har været ude i kæmpe problemstillinger med de lokale myndigheder, og vi måtte brænde en masse af det. Men hør her: Det er real life. Det er real life,” siger Klaus Riskær Pedersen til avisen.

Han har imidlertid ingenlunde opgivet ævred. Målet er stadig at fremstille 400 ton cannabis årligt, og til forskel fra gængse cannabis-produkter, indeholder produkterne fra Klaus Riskær Pedersens plantage en relativt højere indhold af det smertestillende stof CBD. Ifølge Klaus Riskær Pedersen er det globale marked for naturlige CBD-produkter nemlig væsentligt større end THC-produkter til for eksempel smertebehandling.

Til Berlingske Business siger Riskær, at han - sammen med 29 investorer – har brugt omkring ti mio. kr. til at testproducere cannabis, og blandt andre Schweitz skulle efter sigende allerede have købt prøver fra Riskærs produktion.

I Danmark trådte fra årsskiftet en fire-årig forsøgsordning i kraft med lægeordineret cannabis til medicinsk brug - 12 selskaber har dags dato fået Lægemiddelstyrelses tilladelse at dyrke og håndtere cannabis. Tre ansøgninger er under behandling.

Riskær om sydamerikansk cannabis-eventyr: "Jeg har altid været en first mover"

Riskær investerer i medicinsk cannabis

Amerikanske virksomheder investerer i medicinsk cannabis i Israel

Californien tillader salg af cannabis til rekreativt brug

Regeringen vil sikre habilitet i ordning med cannabis  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også