MedWatch

Amerikanske virksomheder investerer i medicinsk cannabis i Israel

Medicinsk cannabis er på dagsordenen i flere lande ikke mindst i USA; hvor flere stater har tilladt brugen. Det får flere og flere amerikanske virksomheder til at investere i Israel, som er pionerer inden for området.

Flere og flere amerikanske virksomheder vender blikket mod den produktion af medicinsk cannabis, der foregår i Israel. Det skriver Reuters.

Siden 2014 har amerikanske virksomheder investeret omkring 50 mio. dollars, altså over 300 mio. kr., i licenser til israelske patenter, cannabis start-up virksomheder og firmaer, der udvikler doseringssystemer til medicinsk cannabis, som for eksempel inhalatorer.

Det oplyser Saul Kaye, der er adm. direktør for iCAN, et privat cannabis forskningscenter. Han forventer at beløbet vokser til 100 mio. dollars i de kommende år, har han sagt i forbindelse med en konference tidligere på måneden i Tel Aviv, der er en af de største samlinger for eksperter inden for medicinsk cannabis.

Videnskabsfolk siger, at strikse regler omkring cannabis begrænser forsøg med stoffet i USA, hvor det lovlige marked for cannabis er sat til at være 5,7 mia. dollars værd, altså næsten 40 mia. kr., og forventes at vokse til 23 mia. dollars – 153 mia. kr. - i 2020.

I USA tillader 23 stater nu lovlig brug af medicinsk cannabis, selvom cannabis på føderalt niveau stadig klassificeres som farligt narkotikum uden medicinsk værdi.

I Israel er cannabis også et ulovligt stof og kun 23.000 mennesker har fået en særlig tilladelse til at bruge stoffet medicinsk. Men de israelske myndigheder er liberale, når det gælder forskning inden for området.

Cannabis-aktie på himmelflugt efter vellykket forsøg

Riskær om sydamerikansk cannabis-eventyr: "Jeg har altid været en first mover"

Riskær investerer i medicinsk cannabis

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier