MedWatch

Verdens største cannabis-firma vil lave fabrik i Danmark

Det danske selskab Danish Cannabis er gået sammen med canadiske Canopy Growth i et joint venture, der blandt andet vil bygge en fabrik i Danmark til en pris på mellem 50-75 mio. kr.

Foto: PR

En 5000 kvadratmeter stor fabrik til fremstilling af cannabis til medicinsk brug er på vej i Danmark.

Det skriver Dagbladet Børsen, der kan fortælle, at det danske selskab Danish Cannabis er gået sammen med verdens største cannabisproducent, canadiske Canopy Growth i det fælles selskab Spectrum, hvis første opgave bliver opførslen af en fabrik i DAnmark til en pris på mellem 50 og 75 mio. kr.

"De er verdens største på medicinsk cannabis. Vi ved en masse om mange ting, men hvis vi skal hurtigt afsted, så vil det være godt at forlove sig med de største. De har ingen produktion i Europa i dag, så Danmark kan blive det første sted i Europa, der producerer både tørrede blomster, olier og piller. Så det her kan blive den første rigtig cannabisfabrik i Europa," siger Lars Thomassen, der er direktør i Danish Cannabis, til Børsen.

På længere sigt har Lars Thomassen større planer for det fælles selskab, der blandt andet kan tænkes at udvide til også at omfatte laboratorievirksomhed.

Canopy Growth er børsnoteret i Canada.

Cannabis-forvirring udskyder investeringer

Styrelse om cannabis-notat: En beklagelig misforståelse

Lægemiddelstyrelsen lægger låg på dansk cannabiseventyr

Danske frustrationer: Lovgivning spænder ben for lovende marked

Danske firmaer fyrer op til en cannabisrus

Østjysk gods står klar til at levere medicinsk cannabis

Forsiden lige nu

Celgene indgår CNS-aftale til en potentiel værdi på 13,65 mia kr

Amerikanske Celgene har indgået et samarbejde med et biotekselskab om lægemidler mod proteiner involveret i sygdomme som Alzheimers og ALS. Det koster til at begynde med 900 mio. kr., men med fremtidige licens- og milepælsbetalinger kan værdien stige med adskillige milliarder.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier