MedWatch

Lægemiddelstyrelsen lægger låg på dansk cannabiseventyr

Selvom det bliver muligt for danske landmænd og virksomheder at dyrke cannabis i Danmark til medicinsk brug, kommer de ikke til at tjene penge på det, for eventuelle produkter skal destrueres. Det fremgår af et notat fra Lægemiddelstyrelsen, skriver Dagbladet Børsen.

Foto: PR

Det kan meget vel være, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) for ganske få uger sagde god for dyrkning af cannabis i Danmark til medicinsk brug. Men et er dyrkningen – noget andet er de produkter, der kommer ud af det. Det skriver Dagbladet Børsen torsdag.

Medie: Danske landmænd får lov til at dyrke cannabis

For i et notat på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside – som nu er blevet fjernet - lyder det, at eventuelle produkter skal destrueres – og at det ikke vil være muligt for danske virksomheder eller landmænd at levere medicinsk cannabis til den danske forsøgsordning. Men produkterne kan heller ikke sælges til udlandet.

”Det bliver formentlig heller ikke muligt at få tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen til at eksportere medicinsk cannabis, herunder CBD-olier, ren THC eller lignende, til andre lande under udviklingsordningen," står der i notatet.

Lars Thomassen direktør for Danish Cannabis, som vil dyrke cannabis på Møllerup Gods, kalder over for Børsen situationen for ”idiotisk”. Han er parat til at droppe planerne om at dyrke cannabis i Danmark, hvis notatet viser sig at holde stik - for, som han bemærker, så har "enten ministeren og regeringen løjet, eller også har Lægemiddelstyrelsen regeret på egen hånd."

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Lægemiddelstyrelsen om, hvorfor den har valgt at fjerne notatet. Sundhedsministeren har heller ingen kommentarer for nuværende.

Danske frustrationer: Lovgivning spænder ben for lovende marked

Danske firmaer fyrer op til en cannabisrus

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier