MedWatch

Obamas kandidat tættere på at være FDA-chef

Hjertelægen Robert Califf kan så tidligt som i denne uge blive udpeget som ny chef for FDA, efter at en senatsafstemning gik hans vej.

Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/POLFOTO/arkiv

Robert Califf kan meget vel snart skrive 'FDA-boss' på sit visitkort. Han har i hvert fald tirsdag i denne uge overstået endnu en hurdle i form af en senatsafstemning.

Ifølge FierceBiotech endte afstemningen 80-6 i Barack Obamas kandidats favør, og han kan ifølge mediet allerede i denne uge blive udpeget som Margaret Hamburgs afløser i toppen af den amerikanske tilsynsmyndighed.

Den amerikanske præsidentkandidat Bernie Sanders har tidligere udtrykt skepsis overfor det faktum, at den prominente hjertelæge tidligere har haft ledende stillinger ved Duke University, hvor han grundlagde et stort akademisk, klinisk forskningscenter, der har modtaget mere end halvdelen af sine midler fra lægemiddelindustrien. Men han ser altså nu ud til alligevel at komme helskindet gennem nomineringsprocessen.

Ny FDA-boss bukker under for presset

Flere vil bremse FDA-kandidat

Obamas foretrukne tættere på FDA-toppost

Obamas kandidat til FDA-toppost forsvarer industribånd

FDA-boss bekræfter sin egen afgang

FDA-kommissær hyrer mulig arvtager

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier