MedWatch

Otte karriereråd fra Kürstein

Karrierevejen: Peter Kürstein, adm. direktør i Radiometer, fortæller om sine karriere-tanker og erfaringer og giver samtidig sine otte bedste råd videre.

Foto: Mik Eskestad/JP

Hvilken karrierevej så du for dig selv som ung?

"Inden starten på universitet var jeg meget i tvivl som jeg skulle være læge eller økonom. Jeg valgte så polit.-studiet, som blev suppleret med en MBA. Med en karriere i medicobranchen har jeg så fået mulighed for at "spille på begge baner".

Hvornår besluttede du dig for den karrierevej, du har i dag?

"Jeg kan ikke fastslå et egentlig tidspunkt, hvor jeg "besluttede" min karrierevej. Som nævnt valgte jeg efter min MBA det første job i medicodelen af Pfizer - og den branche har så givet masser af spændende udfordringer."

Hvad er dit overordnede mål med din karriere?

"Mit overordnede mål med min karriere er at bruge mig selv arbejdsmæssigt på en måde, som er "maksimal sjov". Og "maksimalt sjovt" er for mig en kompliceret balance mellem producere og udvikle produkter, som hjælper patienter, arbejde sammen med kompetente ildsjæle i virksomheden, sammensætte teams, som når strækkemål, og udvikle mine egne kompetencer, mens det hele sker."

Hvilken del af din uddannelse har du brugt mest i karrieren?

"Polit-uddannelsen var et godt analytisk fundament, men MBA uddannelsen gav flest konkrete værktøjer og fremkaldte mest personlig udvikling som leder."

Hvilket punkt i dit CV repræsenterer det største skifte i din karriere?

"Det tidspunkt i begyndelsen af 1990'erne, hvor jeg fik det samlede ansvar for Radiometer's medicoforretning markerede det tidspunkt, hvor de erfaringer jeg havde fået i de forskellige discipliner skulle bruges i en samlet forretningsmæssig helhed."

Hvilken leder i branchen har inspireret dig mest karrieremæssigt?

"Min største inspiration har været Larry Culp, som er CEO for Danaher, Radiometers ejer siden 2004. Han sætter personligt tonen fra toppen og insisterer på world class strategi, execution, Lean og HR -alt sammen i et forbavsende upolitisk miljø."

Hvilket netværk har haft størst betydning for din karriere?

"Svært at sige - jeg har ikke brugt netværk bevidst, men de har selvfølgelig en betydning, fordi al business handler om mennesker, som arbejder sammen."

Hvilken personlig egenskab har du trukket mest på i din karriere?

"Hårdt arbejde og troen på det gode i andre mennesker."

Hvilken efteruddannelse vil du gerne have?

"For mig er den bedste efteruddannelse konstant eksponering til world class processer og lederskab, som skal bringes i daglig anvendelse for at nå strækkemål. Danaher er en ren guldgrube at arbejde i på det punkt."

Hvilket råd vil du give nyuddannede, der ønsker en karrierevej som din?

*Lav en plan for din karriere.

*Lav job-spring tit, men firma-spring sjældent.

*Spar et års løn op - så du kan tage de rigtige beslutninger.

*Gør altid det rigtige. Bevar din integritet.

*Speak up - involver dig.

*Skub fremad - men skub ikke andre til side.

*Få et par års international erfaring.

*Tag skylden for fejl - giv æren for succes'er til andre.

Radiometer skal have ny HR-direktør

Radiometer: On-the-job-training virker bedst

Radiometer tilpasser udstyr til eksport

 

Læs om andre life science-personligheders karrierevej:

Generalisten der vendte tilbage til Danmark

Biopeople-chef: Fra skovbrug til biotek

”Ærlighed og humor får tingene til at glide”

Bonde: Biotek er en cowboykultur

”Entrepreneur by accident”

 

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier