MedWatch

Rigmand køber livsværk tilbage fra kapitalfond

Den danske rigmand Lars Foghsgaard køber laboratorieleverandørfirmaet Labflex tilbage fra norsk kapitalfond efter mindre end halvandet år. Kapitalfonden er ikke fornøjet med forløbet.

Foto: Jyllands-Posten

Nogle gang kan det være svært at give slip. Medicorigmanden Lars Foghsgaard besluttede sig for at begynde at give slip på sin forretning og gå i gang med et generationsskifte for 15 måneder siden, der medførte et frasalg på 55 pct. af laboratorieleverandøren Labflex til den norske kapitalfond Credo for et trecifret millionbeløb. Men det er nu stoppet brat ifølge Børsen.

Avisen skriver, at nordmændene i al stilhed har solgt samtlige deres aktier i Labflex og samtidig fjernet alle spor om ejerskabet fra dets hjemmeside.

"Hvis man er ude efter et år, så er det selvfølgelig ikke en investering, vi kan sige, at vi er særligt fornøjede med,” siger Pål Brynsrud, partner i Credo, til Børsen.

Mangemillionæren Lars Foghsgaard tjente sin formue ved blandt andet at skabe og sælge rehab-firmaet Scandinavian Mobility til Invacare i 1999 for omkring en halv mia. kr.

Labflex var en hård fødsel for rigmanden, der i perioden 2005-09 måtte samlede tab på omkring 290 mio. kr. på selskabet, men sidenhen har udviklingen været særdeles positiv. I 2014 viste regnskabet således et markant overskud på 24,8 mio. kr.

Som en del af et generationsskifte besluttede man altså at sælge de 55 pct. af Labflex til den norske kapitalfond, mens de tre arvinger Malte, Anne Sofie og Caspar Foghsgaard også fik direkte ejerskab af den resterende del af selskabet. Familiepatriarken beholdt en mindre andel. Men Credo er altså ikke længere inde billedet.

Det var sønnen Malte, der førte Labflex tilbage til de sorte tal, og det er også ham, Børsen forgæves har forsøgt at få til at udtale sig om forløbet med den norske kapitalfond. Samtidig har to konkurrenter i artiklen givet udtryk for undren over de udbudstilbud, som Labflex var i stand til at give i en række tilfælde. Undren gik på de særdeles lave priser, som Labflex gav. Ligesom avisen skriver, at firmaet for nyligt er blevet fyret fra et igangværende milliardbyggeri for Bygningsstyrelsen. Selskabet skulle levere 250 stinkskabe til Niels Bohr Bygningen, men det er nu endt i en klagesag.

 Labflex investerer massivt i væksteventyr

 Norsk kapitalfond accelererer udviklingen hos dansk selskab

 Medicorigmand sælger ud af kronjuvelen

 Trecifret milliontab påvirker fortsat medicorigmand

 Labflex kaster sig over det amerikanske marked

 Labflex vinder kæmpeordre

 Labflex kaster sig ind i hospitals-kampen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier