MedWatch

Life sciences finansdirektører rykker

Halvdelen af de 10 højest rangerende finanschefer i Extel-undersøgelse blandt danske børsnoterede selskaber kommer fra life science. Novo Nordisks CFO bliver slået af førstepladsen.

Foto: Colourbox

De fleste finansdirektører, CFOs, har et solidt greb om finanserne i deres virksomheder inden for life science – og de gør et rigtig godt job. Det er i hvert fald vurderingen, når aktiemarkedet skal vurdere deres kompetencer inden for investor relations.

Det fremgår af den årlige Thomson Extel 2015 undersøgelse, der bl.a. har en ranking af  CFOs i danske børsnoterede selskaber. Her viser det sig, at halvdelen af de 10 højest rangerende finanschefer kommer fra life science.

Interessant er det også, at CFO i høreapparatkoncernen William Demant, Stefan Ingildsen, giver den højt profilerede finansdirektør i Novo Nordisk Jesper Brandgaard baghjul. Det sker med et hop opad fra en 4. plads i 2014.

Et stort spring frem er der også for Lundbecks Anders Götzsche, der får en 6. plads mod en 13. sidste år.

Borsen.dk har også for nylig kommenteret undersøgelsen og fremhævede i den forbindelse, at Novo Nordisk blev kåret til bedste virksomhed på feltet efterfulgt af Carlsberg og Coloplast.

På topchef-niveau er der guld til Lars Rasmussen fra Coloplast, sølv til Mærsk-chef Nils Smedegaard Andersen, mens  Novo Nordisk-topchef Lars Rebien Sørensen må dele sin bronzemedalje med William Demant-chef Niels Jacobsen.

 Dansk life science har stærke mænd i toppen

 Novo Nordisk næstbedst i verden

 Rebien blander sig med verdenseliten 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier