MedWatch

Novo Nordisk næstbedst i verden

Danske Novo Nordisk er blevet kåret som den næstbedste forskningsarbejdsplads i verden af det anerkendte magasin Science og har dermed taget et spring fremad. Et selskab, der er delvist ejet af en rival, sidder dog for tredje år i træk på tronen.

Foto: Carsten Bundgaard

'Behandler medarbejdere med respekt’. ’Har loyale medarbejdere’. ’Er social ansvarlig’.

Det er blandt begrundelserne for, at danske Novo Nordisk i dette års Science Careers Top Employers Survey, der ranglister verdens bedste forskningsarbejdspladser, er at finde på andenpladsen. Sidste år lå selskabet på en 11. plads.

Koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen er ikke overraskende en fornøjet forskningschef.

”Vores forskere verden over gør et fantastisk arbejde, ikke bare med at udvikle innovative og patientfokuserede produkter, men også med at fortælle om det. At forskerverdenen betragter Novo Nordisk som en af verdens allerbedste arbejdspladser, har rigtig meget at sige for en virksomhed, der vokser så hurtigt som Novo Nordisk," lyder det fra direktøren i en pressemeddelelse.

 Rebien: Novo-medarbejdere bidrager eller udstødes 

Lyst årti

Novo Nordisks forskningsorganisation omfatter over 6.000 medarbejdere i Danmark, Kina, USA og Indien.

For tredje år i træk toppes listen, der er baseret på 5.394 svar fra læsere af det videnskabelige tidsskrift Science og fra medarbejdere i bioteknologiske og farmaceutiske virksomheder, af amerikanske Regeneron. Selskabet er delvist ejet af Novo Nordisks franske rival Sanofi. Det Roche-ejede Genentech er på tredjepladsen, mens Vertex Pharmaceuticals og Eli Lilly runder topfem af.

Kilde: Science Careers Top Employers Survey

"Det næste årti ser lys ud hos Novo Nordisk, den globale leder inden for diabeteslægemidler. Det danske medicinalselskab forventer et årti med 10 pct. årlig vækst i omsætningen. Med en 6.000 mand stor F&U-fokuseret rekrutteringsskub i 2023 og et nyt 180 millioner dollar dyrt hovedkvarter, ifølge koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen, positionerer man sig klart til en ny æra i virksomhedens historie," skriver Science om Novo og tilføjer om den røde tråd hos de bedste selskaber.

"Giv medarbejderne den intellektuelle frihed og støtte, der er nødvendig for at forfølge høj risiko/høj belønning-mål, og de vil levere. Føj til dette en ædel mission, såsom øget fødevaresikkerhed eller reducering af sygdom og lidelse, og arbejdsgiverne kan skabe en positiv spiral, der maksimerer medarbejdernes drive og engagement samt virksomhedens overskud."

 Her er de foretrukne arbejdspladser i Big Pharma

 Novo ikke længere blandt verdens bedste

 Novo falder tilbage på liste over bedste arbejdspladser

 Novo stadig blandt verdens bedste arbejdspladser

 Novo Nordisk i top på global arbejdsplads-liste

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier