MedWatch

Rebien blander sig med verdenseliten

Novo Nordisks topchef Lars Rebien Sørensen er af Harvard Business Review i en omfattende undersøgelse blevet kåret som en af verdens bedste topchefer. En anden dansk topchef er at finde længere nede på listen.

Foto: Carsten Bundgaard

Den internationale anerkendelse af Novo Nordisk-topchefen Lars Rebien Sørensens evner og betydning for den danske diabetesgigant har før kastet gode placeringer på diverse ranglister over topledere, men begynder den danske direktør for alvor at rykke op blandt verdenseliten.

Således er han på den seneste rangliste over verdens bedste adm. direktører fra det anerkendte Harvard Business Review rykket op på en sjetteplads, lige bag David Simon fra Simon Property Group og foran Hugh Grant fra Monsanto. Sidste år lå den danske direktør på en 20. plads.

Listen føres an af Amazons Jeff Bezos, hvorefter Gilead Sciences John Martin og Cisco Systems' John Chambers følger. Længere nede på listen finder man desuden danske Coloplasts Lars Rasmussen på 74. plads.

Lønnen følger ikke med

Harvard Business Review (HBR) opgør listen ved at kigge på stigningen i de samlede afkast til aktionærerne og i kursværdien. Rangeringen kigger desuden udelukkende på ​aktive direktørers præstation i løbet af hele deres ansættelse, og man har kun medtaget dem, der har været i deres job i mindst to år.

Top 50 har i gennemsnit leveret samlede aktionær-afkast på 1.350 pct - korrigeret for valutakursbevægelser - i løbet af deres tid på jobbet. Det udmønter sig i et årligt afkast på 26,2 pct.

Topplaceringen gør sig dog ikke gældende for Lars Rebien Sørensen, når det kommer til aflønnning. Her er han med en samlet lønpakke på 2,76 mio. dollar helt nede på 65. plads ud af 68 topchefer, det var muligt for HBR at indhente oplysninger for. Den bedst betalte, Walt Disneys Robert Iger med 34,32 mio. dollar, er endvidere placeret på en 60. plads på HBR's rangliste.

 Lars Rebien i top i direktørrating

 Rebien: Novo-medarbejdere bidrager eller udstødes

 Rebien blandt verdens bedste topledere

 Rebien kåret til en af verdens bedste topchefer 

 Dansk selskabs CEO årets bedste i Europa

 Her er branchens højest lønnede topchefer i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier