Nye apps skal fastholde vægttab efter kur

To projekter fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler modtager stor millionstøtte fra EU til forskning og udvikling.
Foto: Markus Schreiber
Foto: Markus Schreiber

To sundhedsprojekter mod gigt og vedvarende vægttab på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler modtager historisk store forskningbevillinger fra EU.

EU har nemlig valgt at støtte de to projekter med sammenlagt 68 mio. kr., skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Det ene projekt handler om udviklingen at udvikle en metode til at sikre, at man ikke tager på igen efter et vægttab. Her skal Institut for Sygdomsforebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler sammen med en række europæiske partnere undersøge, om en værktøjskasse af IT-apps kan få EU-borgere til at holde vægttabet på et stabilt niveau. Det projekt er støttet med 37 mio. kr.

"Udfordringen er ikke at få folk til at tabe sig – det kan de fleste – udfordringen er at få vægttabet til at være varigt, og vi håber med dette projekt at kunne udvikle den teknologi og de indsatser, der skal til for at nå dette," udtaler professor Berit L. Heitmann fra Institut for Sygdomsforebyggelse.

Telemedicinsk hjælp mod gigt

De resterende 31 mio. kr. fra EU går til at udvikle en telemedicinsk model, som skal sikre en bedre behandling og hverdag til det voksende antal EU-borgere med smerter i leddene som følge af gigt. I spidsen for det projekt står forskere fra Parker Instituttet på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.

"Vi forventer at udvikle et sikkert og effektivt redskab, der kan komme europæere med leddegigt til gode, og at de vil opleve større livskvalitet og en bedre behandling af deres sygdom. Samtidig imødekommer vi de stigende krav fra patienterne om mere service," udtaler professor Henning Bliddal fra Parker Instituttet.

Fem til otte ud af 1.000 voksne europæere lider i dag af leddegigt, og den telemedicinske platform skal hjælpe med at overvåge medicinens virkning og mulige bivirkninger, så patienterne slipper for at møde op hos lægerne til kontrol og justering af behandlingerne.

 Hospitaler topscorer i sundheds-it

 Sundhedsvæsnet er en langsom supertanker

 København skal være hotspot for velfærdsteknologi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også