MedWatch

Hospitaler topscorer i sundheds-it

Danmark er topscorer i Europa, når det gælder digitale muligheder for borgere og sundhedspersonale, viser ny undersøgelse.

Når det kommer til sundheds-it er Danmark helt i front. Faktisk er det danske sundhedsvæsen den absolutte topscorer i Europa i en ny undersøgelse om sundheds-it foretaget af regionerne i samarbejde med det internationale analyseinstitut HIMMSS. Her er alle landets hospitaler og sygehuse blevet målt på den funktionalitet, der stilles til rådighed, kvaliteten af de enkelte it-systemer og den praktiske anvendelse af løsningerne.

"Målingens resultater viser, at Danmark ligger højt på en international skala. Der er både gode og meget ensartede muligheder for borgere og sygehusansatte landet over, og det er vi naturligvis stolte af. Men mindst lige så vigtigt skal resultaterne hjælpe regionerne med at gøre det endnu bedre fremadrettet. Der er adskillige gode forslag i undersøgelsen, f.eks. helt enkle ting som at it-systemet skal kunne hjælpe personalet på sygehuset med at være opmærksom på og reagere på blodprøveresultater eller sikre rette medicin til rette patient. Den slags skal vi helt sikkert videre med hurtigst muligt," siger Jens Stenbæk, formand for Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier