MedWatch

Stort potentiale i Exiqon

Ifølge Aktieugebrevet er der et stort kurspotentiale i medicovirksomheden Exiqon som følge af bl.a. kraftig markedsvækst i de kommende år.

Foto: Exiqon / PR

Exiqon, der udvikler diagnostiske kits samt salg af analysetest til forskningsmæssige formål inden for en klasse af genetiske lægemidler/biomarkører kendt under navnet miRNA (Micro RNA), viste en solid omsætningsvækst samt en halvering af underskuddet efter skat.

Det skriver Aktieugebrevet, der ser et potentiale i aktien på tre måneders sigt op til kurs 9,90 kr. mod en slutkurs fredag på 8,25 kr.

"Exiqon har været inde i en særdeles positiv udvikling over de seneste par år ovenpå frasalget af det underskudsgivende amerikanske datterselskab Oncotech Inc. samt en fornuftig afklaring af en længerevarende patentstrid med det danske biotekselskab Santaris Pharma," skriver ugebrevet.

Vokser på toplinjen

Det fremhæves også, at ledelsen har fået styr på driftsudgifterne, som ifølge ugebrevet faktisk har været stabile omkring 135 mio. kr. årligt i de sidste knap tre år, mens omsætningen på årsbasis i samme periode er gået fra 83 mio. kr. til 129 mio. kr.

Ugebrevet venter, at Exiqon vil være i stand til at fortsætte med at vokse på toplinjen i de kommende år, da markedet som helhed er i kraftig vækst og ventes at være det i de kommende år.

"Exiqons nuværende markedsværdi er på omkring 300 mio. kr., hvilket modsvarer en kurs/indre værdi på lige under 4. Dette er ikke voldsomt," vurderer Aktieugebrevet, der fremhæver, at man dertil kan lægge en betydelig værdi af Exiqons immaterielle aktiver samt værdien af pipelinen som p.t. primært udgøres af tyktarmskræft-testen.

Den vurderer ugebrevet har 60 pct. chance for markedslancering i 2015.

Ugebrevets NPV-model giver derfor en værdi på 9,90 kr. for en aktie på tre måneders sigt, og derfor ændres anbefalingen fra "neutral" til "køb".

Har du fingeren på pulsen?

MedWatch præsenterer fredag den 15. november Medwatch Brancheanalysen 2013 på et morgenmøde i København. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

 Ny fremgang i Exiqon

 ”Vi skal ind og skabe noget respekt”

 Exiqon-topchef: Salg til fond en mulighed 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier