MedWatch

Sonova-datter indgår forlig i implantatsager

Advanced Bionics, der er Sonovas division for cochlear-implantater, indgår forlig om fejl i indopererede implantater.

Foto: Advanced Bionics

Schweiziske Sonovas division for cochlear-implantater, Advanced Bionics, har indgået forlig i hovedparten af selskabets produktansvarssager. Sagerne drejer sig om fejl i implantaterne, der indopereres i en patients øre.

Det fortæller Sonova i en pressemeddelelse mandag.

Selskabet fortæller ikke, hvor mange penge det må have op af lommen i forbindelse med forliget, men bemærker, at beløbet er "på linje med de underliggende antagelser".

Med forlig i størstedelen af sagerne har Sonova ryddet en væsentlig del af udfordringerne til fremtidig udvikling af vejen, og hos det amerikanske finanshus Sanford C. Berstein ser man da også umiddelbart positivt på forligene.

"Meddelelsen er neutral i forhold til vores estimater og konsensusestimaterne. Vi mener dog, at det er let positivt for Sonova-aktien at få ryddet usikkerheden omkring eventuelt større erstatninger af vejen," skriver Bernsteins høreapparatanalytiker, Lisa Bedell Clive, i en kommentar mandag.

Advanced Bionics har tidligere meddelt, at det har hensat omkring 250 mio. sfr. - eller omkring 1,5 mia. kr. - til sager af denne type.

 GN - ny “Dark Horse” blandt ”The Big Six” 

 William Demant: Kan ikke forvente mirakler af Neurelec 

 Sonova-chef frygter ikke konkurrencepres  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier