MedWatch

Sonova-chef frygter ikke konkurrencepres

William Demants køb af franske Neurelec, der opererer inden for cochlear-implantater, har ikke den store betydning, mener topchefen for storkonkurrenten.

Det har ikke ændret konkurrencesituationen på markedet for cochlear-implantater betydeligt, at William Demant i foråret købte franske Neurelec og dermed tog et skridt ind på det heftigt voksende marked.

Sådan lyder vurderingen fra schweiziske Sonovas administrerende direktør, Lukas Braunschweiler, i et interview med Ritzau Finans i forbindelse med Sonovas kapitalmarkedsdag onsdag.

Sonova er selv tungt repræsenteret på markedet for cochlear-implantater gennem datteren Advanced Bionics, som selskabet købte i november 2009.

"Det ændrer ikke konkurrencesituationen betydeligt. Det er en meget lille konkurrent, der mere eller mindre er bundet til Frankrig. De har ikke nogen godkendelse fra FDA (de amerikanske sundhedsmyndigheder, red.), og der er lang vej endnu med teknologierne," siger Lukas Braunschweiler til Ritzau Finans.

Han påpeger desuden, at det kan komme til at vare lang tid, før Neurelecs udvikling tager en drejning, der kan lægge betydeligt ekstra pres på Advanced Bionics.

"Tidshorisonten i den her type industri er meget lang. Der er meget stærke konkurrenter i denne industri, og at gå i mod dem er ikke let, "siger Lukas Braunschweiler.

Markedet for cochlear-implantater er størrelsesmæssigt - sammenlignet med høreapparater - meget begrænset, men til gengæld er det præget af en stærk markedsvækst på omkring 10 pct. Og der er da også store ambitioner for Advanced Bionics' salg af implantater over de kommende år.

"Vi vil vokse hurtigere end markedet over de næste fem år, og det skulle der være god mulighed for med de produkter, vi har, og med mere og mere adgang til hospitalerne," siger Lukas Braunschweiler.

Ifølge William Demants egne oplysninger var markedet for cochlear-implantater på omkring 35.000-40.000 enheder årligt med en samlet omsætning på 7-800 mio. euro, da det danske selskab købte Neurelec i april.

I 2012 omsatte Neurelec for 138 mio. kr.

Sonova-CEO: Vi vinder fortsat markedsandele 

Sonova: Store udviklingsmuligheder for 3D-teknologi 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier