MedWatch

Slår Coloplast-chefen rock-kongen?

Adm. direktør Lars Rasmussen fra Coloplast er en af fire kandidater til at blive kåret til Årets Leder 2013. Læs hvorfor – og se, hvem han er oppe imod.

Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Dansk life science får nu mulighed for at få en direktør kåret til Årets Leder 2013 af organisationen Lederne.

I dag starter afstemningen på www.lederne.dk blandt de fire kandidater, som er blevet nomineret til Årets Leder 2013, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det er 12. gang, Lederne uddeler prisen, og aldrig tidligere har det været en chef fra life science, der er løbet med æren. Om Lars Rasmussen hedder det:

 ”Administrerende direktør for medicovirksomheden Coloplast Lars Rasmussen, 54 år, er nomineret på grund af en uovertruffen beslutsomhed og et højt ambitionsniveau. Lars Rasmussen har været i Coloplast i 25 år, og siden han for fem år siden blev direktør, er Coloplast blevet et af Danmarks mest værdifulde selskaber på børsen. Coloplast udvikler produkter og ydelser inden for sundhedspleje og beskæftiger globalt flere end 7.000 medarbejdere.”

De øvrige kandidater er – som beskrevet i pressemeddelelsen:

*Tine Fischer, 45 år, er direktør for filmfestivalen CPH-DOX. Hun er en iværksætter af rang og ophavskvinde til en festival, som har udviklet sig til en af Europas mest populære dokumentarfilm-festivaler. CPH DOX har blandt andet vundet Politikens ”iByen-pris” som ”Årets kulturbegivenhed” og Københavns Kommune og Wonderful Copenhagens pris som ”Årets kulturevent”.

*Niels Duedahl, 46 år, er administrerende direktør i elselskabet og udbyderen af fibernet SE (Syd Energi) i Esbjerg. Han har haft mod så vel som evner til at generere indtjening og vækst ved at satse stort – senest med købet af tv- og bredbåndsudbyderen Stofa. Ud over at være en dygtig foretningsmand, er Niels Duedahl kendt for at sikre, at lokalområdet, som SE er en del af, forbliver et udviklende og attraktivt sted at bo og arbejde.

*CEO for Nordeuropas største musikfestival Roskilde Festival Henrik Rasmussen, 59 år, er chef for et halvt hundrede fastansatte og ikke færre end 32.000 frivillige, ulønnede medarbejdere. Festival-topchefen mener, at en stor del af æren for de vellykkede arrangementer skal tilskrives de tusindvis af frivillige. Festivalen er vokset fra 10.000 gæster i 1971 til 90.000 i år.

De står bag nomineringer

Komiteen, der har nomineret de fire kandidater til Årets Leder 2013, består ud over formanden for Lederne Svend Askær af finansminister Bjarne Corydon, headhunter Stephen Bryant-Langer, direktør for Copydan BilledKunst Torben Gammelgaard, HR-direktør i ATP Lilian Mogensen, professor på Copenhagen Business School Henrik Holt Larsen samt salg- og marketingchef hos Lederne, Uffe Daub.

Her er de bedste direktører i C20

Coloplast-boss tjener millioner på aktiesalg

Coloplast-chef: Vi leverer varen

Benhård Coloplast-formand 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier