MedWatch

Storaktionær sælger ud af Ambu-aktier

En af flere storaktionærer i Ambu, Inga Kovstrup, sælger ud af sine aktier. Inga Kovstrup, der er en af tre døtre til Ambu-stifteren Holger Hesse, sidder dog fortsat med en stor aktiepost.

De tre døtre til Ambu-stifteren Holger Hesse har igennem lang tid spillet en central rolle for Ambu, da de tilsammen sidder på majoriteten af stemmeretten i selskabet. Nu har en af døtrene dog valgt at reducere sig aktiebeholdning ganske pænt. Det oplyser Ambu i en fondsbørsmeddelelse mandag aften.

Inga Kovstrup ejer således i dag 887.800 A- og B-aktier á DKK 10 i Ambu, svarende til 7,5 pct. af aktiekapitalen og 22,1 pct. af stemmerne. Det fremgår ikke af fondsbørsmeddelelsen, hvor meget Inga Kovstrup har reduceret sin aktiebeholdning, men ifølge den seneste oversigt fra Ambu selv, havde hun tidligere 10,1 pct. af aktierne og 23,2 pct. af stemmerne.

Adm. direktør i Ambu, Lars Marcher, udtrykte for nylig stor tilfredshed med aktionærkredsen over for MedWatch, hvor han pointerede, at aktionærkredsen på intet tidspunkt havde stillet spørgsmålstegn eller blandet sig i, hvordan selskabet har vokset i løbet af de seneste særligt fem år.

 Det betyder aktionærkredsen for Ambu 

 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier