MedWatch

Dødsensfarligt medico-produkt tilbagekaldes

FDA har udstedt en såkaldt Class 1-tilbagekaldelse af medicinsk udstyr fra medicokoncernen Stryker til brug i forbindelse med rygradskirurgi, da det kan føre til alvorlige skader eller endda dødsfald.

Foto: Colourbox

Den amerikanske medicovirksomhed Stryker Corporation er løbet ind i store sikkerhedsproblemer i USA i forbindelse med et af sine produkter. Amerikanske FDA har nemlig valgt at tilbagekalde et af selskabets produkter med øjeblikkelig virkning. Det oplyser myndigheder på sin hjemmeside.

Det drejer sig om den såkaldte OASYS Midline Occiput Plate, der bruges i forbindelse med rygradskirurgi, og tilbagekaldelsen berører produkter, som er solgt mellem d. 23. april, 2010 og d. 12. februar, 2013.

Der er tale om en såkaldt Class 1-tilbagekaldelse, som er den mest alvorlige type, myndighederne kan udstede.

”Class 1-tilbagekaldelser er den mest alvorlige type tilbagekaldelse og involverer situationer, hvor der er en overvejende sandsynlighed for, at brugen af produkterne kan føre til alvorlige sundhedsproblemer eller dødsfald,” skriver FDA på sin hjemmeside.

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier