MedWatch

Medtronic kædet til dødsfald

Medicogiganten Medtronic har udsendt advarsler om et af selskabets produkter, som er blevet kædet sammen med 14 dødsfald.

Foto: PR foto

Amerikanske Medtronic har udsendt fire advarsler om sit produkt SyncroMed Implantable Infusion System, efter produktet er blevet kædet sammen med 14 dødsfald. Det skriver hjemmesiden qmed.com.

Udstyret er til såkaldt intratekal levering af medicin for patienter med smerter og spasmer af spinal eller cerebral oprindelse, oplyser Medtronic ifølge hjemmesiden i en pressemeddelelse. Det vil sige, at medicinen leveres direkte i patientens krop i flydende form via et kateter hjulpet af en pumpe.

Men en fejl i denne del af udstyret kan føre til utilsigtet levering af medicinen, hvilket kan resultere i over- eller underdosering af lægemidlet.

De amerikanske myndigheder, FDA, har klassificeret tre af de fire officielle advarsler som Class 1 recalls - den mest alvorlige type tilbagekaldelse, som gælder for produkter, der kan udgøre en risiko for menneskers sundhed.

Læs hele historien fra qmed.com her.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier