MedWatch

Medtronic kædet til dødsfald

Medicogiganten Medtronic har udsendt advarsler om et af selskabets produkter, som er blevet kædet sammen med 14 dødsfald.

Foto: PR foto

Amerikanske Medtronic har udsendt fire advarsler om sit produkt SyncroMed Implantable Infusion System, efter produktet er blevet kædet sammen med 14 dødsfald. Det skriver hjemmesiden qmed.com.

Udstyret er til såkaldt intratekal levering af medicin for patienter med smerter og spasmer af spinal eller cerebral oprindelse, oplyser Medtronic ifølge hjemmesiden i en pressemeddelelse. Det vil sige, at medicinen leveres direkte i patientens krop i flydende form via et kateter hjulpet af en pumpe.

Men en fejl i denne del af udstyret kan føre til utilsigtet levering af medicinen, hvilket kan resultere i over- eller underdosering af lægemidlet.

De amerikanske myndigheder, FDA, har klassificeret tre af de fire officielle advarsler som Class 1 recalls - den mest alvorlige type tilbagekaldelse, som gælder for produkter, der kan udgøre en risiko for menneskers sundhed.

Læs hele historien fra qmed.com her.

Forsiden lige nu

Japansk godkendelse er strategisk vigtig for ALK

Allergikoncernen ALK fik i sidste uge japansk godkendelse til at udvide brugen af en tabletvaccine mod husstøvmideallergi til behandling af børn. Det giver øget forhåbning til, at samme godkendelse kan opnås andre steder, lyder det. Rivalen Stallergenes fulgte imidlertid trop, og konkurrencen er derfor fortsat skarp.

Lundbeck udvider bestyrelsen

Amerikansk direktør og dansk topchef er indstillet til bestyrelsen i Lundbeck, der 20. marts afholder generalforsamling.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier