MedWatch

Medtronic kædet til dødsfald

Medicogiganten Medtronic har udsendt advarsler om et af selskabets produkter, som er blevet kædet sammen med 14 dødsfald.

Foto: PR foto

Amerikanske Medtronic har udsendt fire advarsler om sit produkt SyncroMed Implantable Infusion System, efter produktet er blevet kædet sammen med 14 dødsfald. Det skriver hjemmesiden qmed.com.

Udstyret er til såkaldt intratekal levering af medicin for patienter med smerter og spasmer af spinal eller cerebral oprindelse, oplyser Medtronic ifølge hjemmesiden i en pressemeddelelse. Det vil sige, at medicinen leveres direkte i patientens krop i flydende form via et kateter hjulpet af en pumpe.

Men en fejl i denne del af udstyret kan føre til utilsigtet levering af medicinen, hvilket kan resultere i over- eller underdosering af lægemidlet.

De amerikanske myndigheder, FDA, har klassificeret tre af de fire officielle advarsler som Class 1 recalls - den mest alvorlige type tilbagekaldelse, som gælder for produkter, der kan udgøre en risiko for menneskers sundhed.

Læs hele historien fra qmed.com her.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier