Medtronic: Efterforskning af knogletransplantation er afsluttet

Producenten af medicinsk udstyr Medtronic Inc. sagde onsdag, at statsanklageren har afsluttet sin undersøgelse af virksomhedens Infuse knogletransplantation.
Oversat af Frederikke Wind-Hansen

Verdens største producent af medicinsk udstyr er blevet undersøgt af det amerikanske justitsministerium og den amerikanske statsadvokat. Regeringen indstævnede første gang dokumenter fra Minneapolis-baserede Medtronic i oktober 2008.

Infuse indeholder et genmanipuleret protein, som kan stimulere knoglevækst. Et medicinsk tidsskrift påstod i juni I juni, at Medtronic nedtonede risikoen ved brugen af Infuse, og at selskabet samtidigt manglede at betale millioner af dollars til de forskere, der stod bag den indledende forskning af produktet. Infuse stod for størstedelen af indtjeningen hos Medtronic ryggradsafdeling, hvilket er virksomheden næststørste forretningsområde, men anklagerne har medført en nedgang i salget.

Infuse er godkendt til brug ved rygrads, orale og dentale procedurer, men i de fleste tilfælde blev det brugt ved halskirurgi og andre procedurer.  Læger har lov til at bruge medicin og medicinske produkter som de ønsker, men virksomhederne må ikke markedsføre deres produkter til "off-label brug". Brugen af Infuse i halskirurgi kan føre til problemer med at synke, trække vejret og tale. Nogle patienter har efter brug af Infuse skulle gennemgå yderligere kirurgiske indgreb på grund af disse problemer.                                                 

"Efter flere års efterforskning er vi glade for, at det amerikanske justitsministerium og den amerikanske statsadvokat har besluttet at afslutte deres undersøgelse af virksomhedens Infuse knogletransplantation," udtaler Chris O'Connell, executive vice president og ansvarlig for virksomhedens genoptræningsafdeling der, der omfatter Medtronics spinalforretning.

Læs hele Bloombergs artikel om Medtronic her                            

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også